hjarterdaam.blogg.se

Sara, 24 år och mamma till världens bästa grabbar, Ebbe å Max :)

Sover å sover å sover

Publicerad 2013-04-30 14:08:09 i Allmänt,

Min älskade lilla son bara sover å sover. Snart har han sovit i tre timmar !!! Så jag har plockat ihop alla leksaker, tvättat två tvättar, städat i köket och lagat mat. Sitter nu å väntar på att han ska vakna så att vi kan äta maten också :)

Helt plötsligt förra veckan bestämde han sig för att bara sova en gång om dagen. Det är så skönt när han anpassar sig själv efter hur han vill ha det, så man slipper "vänja" honom vid olika rutiner. Har nästan alltid låtit honom visa oss när han vill sova och äta, och det har alltid fungerat kanon. Han är världens lättaste unge tror jag ! :)

Snart är vi friska också och redo att träffa vänner igen ! Tjing !

Shopping

Publicerad 2013-04-25 21:26:01 i

Idag va jag, mamma å Ebbe på överby för att shoppa lite :) fick köpt lite nytt till Ebbe, presenter till Ebbes nya vänner och ansiktskräm till mig ! Sen jag fick Ebbe har jag blivit en riktig kupong-h*ra, så fort det dimper ner ett erbjudande i brevlådan eller telefonen så ska det utnyttjas ;)

Snart är det dags att lämna Ebbe hemma under shoppingturerna. Han är jättesnäll och gnäller nästan aldrig, men jag kan inte koncentrera mig. Glömmer alltid nåt och jag är så velig när jag ska handla så jag ska upp och ner och ut och in i alla butiker ;) bättre att han är hemma å leker !

Nä, nu är pausen på "Revenge" över så måste sluta skriva, tjing tjong !

Förkylt

Publicerad 2013-04-23 10:04:27 i Allmänt,

Så jädra tråkigt att vi har åkt på en förkylning just denna veckan ! Hade ju tänkt att vi skulle åka å bebisgosa med Ebbes nya små vänner, men det får vänta tills snoret är borta. Vilket vi hoppas går riktigt fort !

Min lillasyster å hennes kompis är just nu i Stockholm och ikväll ska dom gå på andra Bieber-konserten. Är faktiskt lite avundsjuk ;) Inte för att jag är ett jättefan, utan för att det hade varit lite häftigt att få vara med om det :) Hoppas dom har det underbart iallafall ! :)

Vet inte riktigt vad jag å Ebbe ska hitta på idag, antagligen blir det bara soffmys !

Ha en härlig tisdag ! Tjing !

Födelsedagskalas

Publicerad 2013-04-16 22:44:09 i

Så, då va Ebbes första födelsedag snart slut ! Hoppas att detta år som följer inte går lika fort ;)

Har haft en mysig dag idag jag å Ebbe, han har lekt å lekt å jag har grejat :) sen hade vi kalas nu på kvällen och han fick massa fint :) bland annat en bilmatta, kläder, duplo och bilar :) han blev väldigt glad ! Och så fick han äta glass och bulle dagen till ära ;) för på sin 1-årsdag MÅSTE man äta tårta, det är ju tradition, eller ?! ;) gjorde cheesecaketårta och den gick hem hos gästerna, men allra mest hos Ebbe :) going !

Nu ligger vi i sängen och det ska bli så skönt att få sova :) puss å kram !

1 år !

Publicerad 2013-04-16 11:43:16 i Allmänt,

Den 15 April 2012 hade jag BF. Mamma sa under hela graviditeten att det är klart att bebisen kommer när barnmorskan sagt att den ska komma, jag räknade med att gå över tiden minst en vecka. Jag hade även bestämt att om inte bebis hade kommit innan den 15e skulle jag be Andreas raka mina ben och måla mina tånaglar, vilket han så snällt fick göra den där söndagen :) Vi hade en lugn dag hemma och gick och la oss hyffsat i tid, Andreas skulle ju upp vid 5 och åka till jobbet.
 
Vaknade 23.30 på söndag kväll (alltså den 15e) av att jag hade magknip, gick på toa och tänkte att det nog va nåt konstigt jag hade ätit och sen gick jag å la mig igen å somnade direkt. Vaknade dock en timme senare av att det gjorde ont i magen igen och det va då jag insåg att det nog inte alls va nåt jag hade ätit, det va värkar ! Somnade om men sov inte direkt något bra från och med då. Vid 2.30 ringde jag in till förlossningen och kvinnan i luren sa till mig att ta två alvedon och försöka somna om. Vid den tidpunkten hade jag värkar ungefär var 8e minut, men runt 3 så kom dom var 5-6e minut. Tänkte att det va onödigt att väcka Andreas ifall att det inte va på riktigt, så jag la mig i soffan och försökte andas genom värkarna.
 
När Andreas väckarklocka ringde 5.15 gick jag in och kröp ner under hans täcke och sa "Du behöver inte åka till jobbet idag", han fatta ingenting !! Haha, men när han hade vaknat till liv förstod han vad jag menade ;) Jag gick å la mig i soffan igen medans Andreas fick gå runt och packa BB-väskan, jag hade ju tänkt göra det i veckan !
Klockan 7.30 ringer jag till förlossningen och säger att jag har värkar var femte minut och nu vill jag komma in. Så vi packade in oss i bilen och körde lugnt in till NÄL. Det va väl sådär att behöva åka bil när man hade värkar, men det finns inte mycket att välja på i det läget.
 
Kom in till förlossningsrummet vid 8.15 och allt kändes så lugnt, ingen stress och ingen panik. Vid första kollen var jag öppen 3cm, ungefär vad jag hade räknat med, och dom sa till mig att gå runt lite och bada om jag ville och allt det där som dom säger ;) Efter en stund tog jag en dusch och försökte "gå runt" lite, men tyckte inte direkt att det blev nåt bättre. Sen är ju allting som händer efter det lite suddigt, man har ju inte direkt någon koll på tid å rum. Stod mest mot väggen och låg i sängen och försökte andas och genomlida dom där äckliga värkarna ;) Fick testa TENS, men tyckte inte att det blev bättre. Tror att från och med 13.30 fick jag lustgas, och vid 14.30 tryckte dom hål på hinnorna så att vattnet gick. Och sen tror jag att vattnet gick en gång till ;)
 
Dom höjde dosen på lustgasen vid nåt tillfälle, men jag tyckte det smakade alldeles för jävligt och jag hatar att tappa kontrollen så dom fick så snällt sänka den igen ;) Vet inte ens om det va nån slags gas på ! ;) Runt 16 (tror jag) så började krystvärkarna, så jag ringde på sköterskan å sa "Nu måste jag trycka på här!", och det va helt okej sa hon. Från och med då tycker jag att det ändå gick ganska fort, men bebis ville inte riktigt komma ner ordentligt så jag fick krysta väldigt länge. Höll Andreas i ett järngrepp och spydde två gånger nästan på honom, det är mycket männen får stå ut med under tiden ;) Sköterskan frågade om jag ville känna på huvudet, och det gjorde jag, görhäftigt !! Under en timme ungefär höll sköterskan på å tjata om att "Snart kommer den, en kvart till", och jag blev mer och mer lessen över att den aldrig ville komma ut !
Men med 2 långa krystvärkar kom först huvudet och med lite rycka och dra även resten av kroppen, fyyyy va ont det gjorde !!!
 
17.34 den 16 April fick min lilla kille se ljuset för första gången :) Han hade navelsträngen lite runt halsen, men jag såg att han rörde på sig så jag va inte speciellt orolig, och snart så började han skrika :) Hon sa att han va stor, men för mig va han pytteliten ! Fick upp honom på bröstet och den känslan är den absolut bästa och mest underbara man kan vara med om !! :) All smärta försvinner för en stund :) 4315g å 54cm kärlek kom ut i den stunden !
 
Idag fyller Ebbe 1 år och det har varit det mest underbara å händelserika året i våra liv :) Han förgyller våra liv med så otroligt mycket kärlek och glädje ! Grattis min älskling, du gör mig hel ! <3

Lek

Publicerad 2013-04-08 19:19:26 i

Hämta en leksak. Titta på den. Smaka på den. Hämta en hink. Lägga leksaken i hinken. Krama på mamma. Kasta iväg leksaken. Hämta en ny. Lägga den i hinken. Krama på mamma. Ge leksaken till mamma. Ta den ifrån henne. Kasta iväg den. Slänga ut alla klossar ur väskan. Välj en och kom med den till mamma. Titta vad hon gör. Lägga den på hennes huvud. Flera gånger. Gosa med mamma ...

Ja så ser en lekstund med Ebbe ut. Det är upp och ner och in och ut och hit och dit mest hela tiden, men emellanåt måste man stanna till hos mamma och gosa lite, ligga lite i knät :) finns inget just nu som går upp emot min härliga ettåring ! Han är underbar :)

Helg

Publicerad 2013-04-07 21:48:35 i

Ja, så va även denna helgen till ända. Vi har inte gjort mycket alls, men det är ändå rätt skönt för helgerna som kommer nu är fullspäckade :)

Ligger i soffan å zappar, Ebbe sover å Andreas spelar tv-spel :)

Jo förresten igår så var ju Mathias å Therése här och kolla på film med oss, mysigt ! Men jag somnar ju alltid så missade slutet, typiskt ;) snart ska dom också ha en bebis, ska bli spännande å se va det blir :) en liten syssling till Ebbe blir det iallafall ! :)

Hoppas du haft en go helg, pusshej !

Födelsedag

Publicerad 2013-04-03 16:18:53 i

Om en stund ska vi åka till lillasyster på kalas ! Hon fyller 14 år idag, tiden går så fort. Tänk, för fjorton år sen på självaste påskafton kom hon till jorden, världens bästa å goaste lillasyster ! Mycket glädje har du gett oss i livet :) älskar dig !

Liten miss av mig att inte göra en cheesecake som jag hade lovat ! Men minnet sviker en då och då. Eller ganska ofta nuförtiden ! Får göra det till en annan dag :)

Pusshej

Utedag

Publicerad 2013-04-02 18:58:43 i

Idag har vi haft en härlig dag ute i detta underbara väder ! Åkte till slottsparken imorse med Camilla, Anna å Sophia å barnen såklart :) barnen lekte lite och sen tog vi en fika på cafét där, mysigt. Det blåste knappt nånting å det va skönt, va ju där i nästan tre timmar :)

Sen åkte vi förbi min mormor å morfar på vägen hem och satt där i solen å prata :) Ebbe skulle göra sig till å flörta in sig :) det lyckades han bra med !

Men man blir bra seg i bollen när man varit ute i solen, så nu är det soffläge som gäller :) tjing !

Trött

Publicerad 2013-04-01 03:25:34 i

Fy fy fy ! Jag har nog aldrig varit så trött när jag kört bil som jag va nu när vi åkte hem från Åsa (orten alltså, inte namnet). Trodde jag skulle somna flera gånger, fruktansvärt obehagligt ! Å med en sambo bredvid sig som va tvungen att somna för att inte må illa :( riktigt läskigt att känna att man inte riktigt kan hålla koll på att köra ordentligt när man har hela familjen med sig, det gör jag aldrig om ! Ska iallafall bli otroligt skönt att sova nu, natti !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela