hjarterdaam.blogg.se

Sara, 24 år och mamma till världens bästa grabbar, Ebbe å Max :)

Shopping shopping shopping

Publicerad 2013-09-30 08:05:15 i Allmänt,

Igår fick jag med mig lillasyster till Göteborg för lite shopping :) skönt å ha med henne för hon hänger bara på utan att klaga ;) hehe ! Köpte matta, tavlor, lampa å lite annat. så nu börjar det likna ett hem här, efter två å ett halvt år ;) gött när man får piffa lite å byta ut ! När vi har betalt klart badrum å vagn så blir det nog lite mer inredning :) 

Kollade på säsongsstarten av Greys igår, så jäkla bra serie ! I lööööv it ! :) orkade inte vänta till nästa onsdag för Sverigepremiären ;)

Dags för frukost ! Pusshej !

Mysfredag !

Publicerad 2013-09-28 15:15:36 i Allmänt,

Igår hade vi en riktig mysfredag ! Först på förmiddagen åkte jag å Ebbe till teddys lekland på Trestad center med Sophia å barnen :) det va skönt å komma iväg å leka lite tyckte Ebbe, men dit åker vi inte igen ! Kass mat å rörig känsla. Mycket bättre på barnens lekstad i Kungälv :) men Ebbe tyckte la det va kul ändå å plocka in och ur bollar ur bollhavet å åka rutschkana :)

När vi va på väg därifrån ringde mamma så vi tog en sväng förbi hennes jobb å lekte lite där med :) Ebbe tycker att det är såå roligt att komma till dagis, finns så mycket nytt där :) allt detta åkande resulterade iallafall till att Ebbe bara sov en halvtimme i bilen på hela dagen, han brukar ju sova i tre timmar annars ! Så det va en rätt så seg grabb som kom hem sen ;)

Men det bästa på hela fredagen va kvällen !! Mathias, Therése å Loui kom hit vid sex å bjöd på räkor å kräftor å smörgåstårta (till tönten som vägrar skaldjur). Å det va sååååå gott !! Jag å Mathias åt 10 kräftor å lite mer än ett kilo räkor :) mätta å goa efteråt sen ! Stort tack för maten :) 

Bästa fredagen på länge ! Pusshej


Sjukstuga

Publicerad 2013-09-25 14:44:59 i Allmänt,

Min lilla skrott har blivit snorig ! Han är nästan aldrig sjuk så det blir lite konstigt när man får tänka om å inte åka iväg å träffa bebisar ;) det va jättelängesen han va snorig så han tycker nog att det känns lite konstigt ! Får hoppas att det snart går över :)

Just nu ligger jag i soffan å väntar på att han ska vakna, han har typ sovit i tre timmar å jag har absolut inte gjort nåt vettigt alls ! Har en vaken bebis i magen som antagligen försöker vänja mig vid att jag från å med januari inte kommer få en lugn stund :) men det är mysigt när den håller på å rumlar runt å knör på mig :)

Åh, nu vakna Ebbe å är lite ledsen, får gå å krama på honom ! Pusshej !


Tidig morgon

Publicerad 2013-09-24 08:09:19 i Allmänt,

Godmorgon ! 
Idag tyckte Ebbe att det va lagom att vakna klockan 7 ! För mig är det skitjobbigt att gå upp innan åtta, men det är ju bara att ta tag i sig själv å kliva ur sängen. Längtar så tills han är stor nog att komma in till mig på morgonen :)

Igår va elektrikern här och gjorde klart det sista i badrummet ! Så nu går det att använda utan bygglampa :) blev så himla bra ! Är väldigt nöjd med hur vi har tänkt där inne. Nu ska vi bara spara lite pengar så vi kan köpa en duschvägg med, dom är ju inte billiga !!

Fick sålt vagnen i helgen med, känns väldigt gött å som en lättnad. Jag har aldrig varit riktigt nöjd med den vagnen men aldrig fått tummen ur att sälja den. Men nu är det gjort å nu har vi för tillfället ingen vagn ! Tur att vi inte ska åka nånstans :)

Dags för frukost å sen ska vi åka till ström å leka med Naemi å Kasper :) tjing !



Badrummet

Publicerad 2013-09-19 08:31:24 i Allmänt,

Idag fick jag ställa klockan och gå upp tidigt för rörmokarn skulle komma å göra iordning i nya badrummet, såå gött ska det bli när allt är klart ! Förhoppningsvis kommer elektrikern nästa vecka å sen är det nästan helt färdigt :) 

Ebbe tycker det är väldigt roligt att det är någon som är här å grejar, springer fram å tillbaka å tjötar med gubben :) hoppas han är klar fort så vi kan leka som vanligt här hemma :) 

Pusshej !

Höst

Publicerad 2013-09-16 09:29:29 i Allmänt,

Då måste även jag konstatera att det nu är höst ! :) så skönt ! För nu slipper jag känna mig tvungen att va ute i solen :) utan kan bara njuta av att få lov att vara inomhus :)

Idag har jag å Ebbe ingenting planerat, som vanligt på måndagar ! Vi får nöja oss med att vara hemma :) 

Å igår va det dop för Loui :) det gick ju kanon å Ebbe skötte sig ganska bra i kyrkan, sjöng med i psalmboken å frågade om Jesus, haha ! Det va nog ingen som kunde hålla sig för skratt när han satt där å applåderade åt prästen. Grabben som inte ens är döpt själv !

Efter dopet åkte jag på fotboll för å förhoppningsvis se Göta vända trenden å få en vinst, å visst gjorde dom det ! Å lillebror gjorde två avgörande å snygga mål, man blir ju så stolt så man nästan spricker !! 

Nä, dags för frukost kanske ! Pusshej !


Lördagsshopping

Publicerad 2013-09-14 21:21:55 i Allmänt,

Idag åkte jag å Emelie ner till nordstan för lite shopping :) fick bytt lite kläder och köpt doppresent till Loui :) sen åkte vi å kollade barnvagnar på babyproffsen ! Vilken djungel det är alltså, sån jäääkla beslutsångest får jag ;) å hon med tror jag ! Lite jobbigt när hjärtat å hjärnan vill ha en vagn, men plånboken vill att man ska ta en annan ;) jag står i valet å kvalet mellan en Bugaboo Donkey å en Emmaljunga Double Viking, båda har sina för å nackdelar men hade jag vunnit på lotto hade jag lätt valt Bugaboon ;) tur att jag har fram till vintern på mig å bestämma mig !

Har kanske fått sålt våran vagn nu med, så det hade vart skönt med en ny ;) får nöja mig med det som finns till hands :)

Tack Emelie för att du står ut med mig :) 😘 pusshej !

Kejsarsnitt

Publicerad 2013-09-11 09:13:32 i Allmänt,

Igår va jag på MVC för att prata lite med min barnmorska. När jag födde Ebbe gick det ju inte så bra när axlarna skulle ut, så jag fick en så kallad sfinkterruptur, grad 3-4. Det kunde gått riktigt illa, men som tur är är dom väldigt duktiga på Näl så dom sydde ihop mig bra ! Idag lider jag inte av det, men jag kunde gjort och vill därför inte föda vaginalt igen. Eller jo, det vill jag, men jag vill inte riskera att spricka på samma sätt igen å inte läka ordentligt. Så det blir planerat snitt denna gången :) känns skönt att slippa värkar å väntan, men det finns ju alltid risker med snitt också ! Så det är lite blandade känslor ! Barnmorskan sa iallafall att till 99,9999999% får jag snitt, men jag måste ändå upp till thn för å prata med specialisterna ;) så vi får väl se vilken dag det blir !

Fick lyssna på bebisens hjärta när jag ändå va där, den hade 138 i hjärtljud, tror den låg å sov ;) ja, men det va väl det ! Pusshej !


Halvvägs

Publicerad 2013-09-06 08:11:08 i Allmänt,

Nu har vi gjort halva resan av den här graviditeten, en halva som har varit faktiskt rätt så jobbig. Med Ebbe mådde jag illa, men inte alls såhär, och efter v14 gick det över. Men den här graviditeten innehåller allt ! Illamående, ljuskänslighet, trötthet, huvudvärk, blödning, finnar och ja, allt tråkigt man kan tänka sig. En helt annan sak än den första graviditeten.

Men förhoppningsvis kommer andra halvan att bli bättre :) det är en livlig bebis som bor där inne, knuffas och rullar runt mest hela tiden, vilket är rätt skönt när man varit så orolig förut, å dessutom är det mysigt när man känner att den rör på sig :)

Magen växer i en väldig fart, den går absolut inte att dölja och inga kläder sitter speciellt bra ;) utbudet av mammakläder är inte det bästa ! Bara för att man är gravid så ska man se ut som en kärring, hopplöst ;)

Jaja, nog med klagomål. Jag skulle ju bara säga att halva tiden har gått idag !! :) pusshej

Tacksam

Publicerad 2013-09-04 09:53:11 i Allmänt,

Jag är så glad och tacksam för att jag kan vara hemma länge med Ebbe. Nästan alla barn som är födda ungefär samtidigt som Ebbe har nu börjat på dagis å han skulle egentligen ha börjat i måndags. Vi ska väl alla vara glada som bor i Sverige att vi kan vara hemma tills barnen är iallafall 1, men jag önskar att man kunde ha möjligheten att ta ut sina dagar så att man kan va hemma till dom är 2 ! :)

Ebbe ska va hemma iallafall till efter nästa sommar, kanske ända till hösten 2015 :) så länge han är nöjd med att va hemma med mig så får han det ! Den här tiden går så fort så man får ta vara på den :) kommer bli två intressanta år framöver :)

Idag ska vi till öppna förskolan om inte herrn här sover hela dagen som han gjorde igår ! Behöver komma hemifrån lite :) pusshej !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela