hjarterdaam.blogg.se

Sara, 24 år och mamma till världens bästa grabbar, Ebbe å Max :)

I rymden finns inga känslor

Publicerad 2012-12-28 23:39:15 i Allmänt,

Ja, just den filmen har vi precis sett ! Andra gången jag ser den nu, men Andreas hade inte sett den så tyckte det va dags :) Den är ju hur underbar som helst, man blir helt varm i hjärtat. Se den om du inte har sett den !

Mellandagscupen

Publicerad 2012-12-26 11:37:28 i Allmänt,

Efter många om och men och fixande och trixande får vi åka på mellandagscupen i eftermiddag/kväll :) Första gången jag kan kolla på cupen utan att behöva stressa från jobbet :) Får se om jag får med mig Andreas å Ebbe dit med !
 
Lillebror har ju bytt klubb från Edet till Göta, och dom två lagen möts i första matchen så ska bli jääkligt spännande ! Blir det bra poäng blir det fortsatt spel imorgon, vilket vi får hoppas på.
 
Igår firade vi minijul med Ebbes kusiner. Ebbe fick bidrag till sin nya bilbarnsstol, men har fortfarande inte bestämt vilken vi ska ha. Jättesvårt ! Kan hända att vi sparar dom pengarna till något annat då vi har fått en stol av min faster :) Ska åka å testa den på trettondan, så får vi se !
 
Igår ville Ebbe väldigt gärna hjälpa till å mata sig själv, å man måste ju låta dom försöka iallafall så dom lär sig :) Det fick bli rakt in i duschen sen :)
 
Puss å hej !

Julafton

Publicerad 2012-12-24 22:50:31 i Allmänt,

Så, nu var vi hemma igen efter två goa dagar hos mamma och pappa :) Å hur mysigt och underbart det än är att vara där, är det lika mysigt å underbart att få komma hem :)
 
Igår spelade hela gänget BingoLotto, å trots 8 lotter blev det ingen vinst, tror aldrig vi har vunnit nånting. Pappa hade gjort julskinka så några smörgåsar slank ner å några flaskor julmust, så gott ! Hade räckt med bara det :) Efter BingoLotto satte sig grabbarna å spelade tv-spel och då gick jag å la mig. Ebbe somnade ganska sent, så fick sovmorgon till halv tio :)
 
Julaftons morgon började med några julklappar vid öppna spisen och en härlig julfrukost, som varje år :) Å sen gick vi ut så Ebbe fick åkt lite pulka och vi andra tittade på :) Skulle filma när pappa (min alltså) drog runt på Ebbe å fick med när han halkade på en isfläck, så jääävla roligt såg det ut ! Som tur var så skadade han sig inte. Men vi alla fick oss ett gott skratt :)
 
Å sen in i bastun å värma oss hela gänget och göra oss iordning för kvällen :) En god julmiddag åt vi och sen paketutdelning och öppning. Ebbe öppnade en paket och sen va det inte så noga mer, blir nog roligare nästa jul för honom, och då kommer även tomten !
 
Nu ska vi ta det lugnt i soffan och imorgon bär det av till nästa familj och julfirande ! :)
 
Hoppas ni haft en underbar dag ! Tjing !

Torka...

Publicerad 2012-12-22 21:38:22 i Allmänt,

Ja, nu har det varit lite bloggtorka här, jag ber så hemskt mycket om ursäkt men har helt enkelt inte hunnit ;)
 
Har sen jag skrev sist varit på sista babysimmet, så nu väntar några veckors uppehåll innan vi börjar fortsättningskurs :) Ska bli mysigt å det är roligt att fortsätta träffa dom som vi varit med nu i 16 veckor :) Sen var vi på julfika hos Jennifer å Hailey, härligt med gott hembakat å tjejsnack :) Har även jobbat och hunnit köpa alla julklappar, så nu är vi redo för juldagarna !
 
Ebbe fick vara med idag och slå in paket, det tyckte han var trevligt, han älskar ju att vara med på allt man gör ! :)
 
Har blivit lite förkyld också och idag har jag känt mig riktigt hängig, skit såhär nära jul ! Men man får ju vara glad för att det inte är vinterkräkan (peppar peppar) som har kommit till oss ! Många som varit sjuka denna veckan som varit, men hellre det än sjuk på självaste dopparedan !
 
Andreas är ledig två veckor till och jag ser verkligen framemot dessa veckor :) Hoppas vi kan hitta på massa mys å träffa många av våra vänner !
 
Hoppas jag hinner skriva till er imorgon, annars får ni ha den underbar jul ! Puss å kläm ! <3

Sanslöst

Publicerad 2012-12-18 22:26:59 i Allmänt,

Man blir rädd, riktigt jävla rädd när man ser hur ungdomarna idag behandlar varandra. Genom sociala medier tror dom att man kan skriva och tycka och tänka hur man vill om varandra. Kalla andra medmänniskor för fula ord och trycka ner dom så långt ner i backen som man kan. Den psykiska misshandeln som har ökat genom facebook, bloggar å nu instagram är fruktansvärd ! Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta öppnar ögonen på många vuxna där ute så dom kan hjälpa till !
 
Samtidigt blir jag glad av alla dessa hjärtan och fina ord som mina vänner skriver till varandra på samma medier. Det visar på att det iallafall finns några som förstår mänskliga rättigheter och kärlek ! :)
 
Blev lite seriöst det här inlägget, men man kan inte va tyst om såna här saker !
 
Puss på er alla där ute <3

Match å jobb

Publicerad 2012-12-16 22:14:37 i

Sååå gött med vinst denna söndag med ! 3-0 å jag fick gjort både ett mål och en assist :) känns bra att avsluta året med en vinst, några till å vi kan knipa andraplatsen ;)

Har även jobbat en stund idag så det har varit full rulle sen vi vaknade imorse ! Har saknat min grabb nåt enormt idag och när jag kom hem fick jag en jättekram å lite pussar, så mysigt :)

Febern är borta, skönt ! Va nog vara nåt litet virus som skulle ut ur kroppen och om han inte vaknat med ny feber imorgon så ska vi simma. Sista lektionen imorgon å Andreas kan följa med, så det vill vi inte missa !

Fick en go bild på Ebbe förut när han är ute å åker pulka för första gången, han tyckte att det va superroligt :)

Dags för sängen, natti !

Snöig lördag

Publicerad 2012-12-15 12:25:02 i Allmänt,

Har haft en sådär natt med en bebis som har vaknat till en gång i timmen och varit lite ledsen :( Tog tempen imorse å han hade 38.6, alltså lite lite feber, stackarn ! Första gången han har feber så får väl se hur den här dagen artar sig.

Har ju snöat massor inatt och snöar fortfarande, så det plus en bebis med feber innebär att vi stannar hemma och inne idag, lite tråkigt när Andreas nu äntligen är ledig !

Måste börja tänka igenom alla julklappar också så jag inte missar nån ;) Köpte lite klappar på nätet igår så hoppas dom hinner komma innan jul :)

Dags för soffläge, tjing !

Jobb !!

Publicerad 2012-12-14 10:36:22 i Allmänt,

Igår hade jag så fullt upp så hade inte en sekund över till att skriva ! Började med öppna förskolan på morgonen. Alla barnen hade lucia-kläder på sig förutom Ebbe, haha ! Jag har tänkt köpa en outfit, men jag hittar ingen jag gillar ;) Så han får se ut som vanligt i jul :)
 
Efter öf så åkte vi hem till Nayana och barnen och där blev jag bjuden på en jättegod paj med kantareller i. Jag har aldrig ätit kantareller förut för jag trodde att jag tyckte att det va äckligt, men det va det inte ! Iallafall inte dom här ;) Barnen lekte (läs pillade å petade) med varandra å vi fick en härlig pratstund :)
 
Sen gjorde jag något som jag inte trodde att jag skulle göra riktigt än, körde Ebbe till mamma och åkte å jobbade !! Hur konstigt som helst ;) Kände mig liksom halv utan barn med mig ! Men det va riktigt roligt att komma till jobbet lite å greja å träffa kunderna :) Har ju 20% nu innan jul så man kan fynda lite (JC Kungälv ;) ) ! Ska tillbaka å jobba lite på söndag och på fredag nästa vecka, så då tycker jag att du kan kika in ! :)
 
Efter jobbet va det med lite racerfart jag körde hem till mamma å dom för å hämta min lilla älskling :) Som man kan sakna någon på bara några timmar !
 
Dags å kolla på nya avsnittet av "Greys" nu, tjing !

Mys mys mys

Publicerad 2012-12-12 21:32:16 i

Imorse kom Sophia å Theodor hit å mös med oss :) Sophia gjorde ost å skinkpaj å jag stod för godiset ;) gott ! Skönt när någon vill komma ut hit till skogen å hälsa på :) hade det inte varit -15 grader så hade vi nog gått ut lite ! Men det går ju inte att va ute i sån kyla med små barn, stackarna !

Kom precis hem från min gamla jobbarkompis Tanja :) alltid lika härligt att träffas ! Å så kom Linnéa med å då blev Ebbe glad, han träffade ju henne igår så henne kände han igen :) Dom bor ju i stan båda två å dit åker man ju inte alltför ofta tyvärr :( men blir förhoppningsvis mer till våren då Tanja ska ha en bebis å kommer att vara hemma :) härligt !

Laddar inför morgondagen som är en dag fylld från morgon till kväll !!

Mot stan

Publicerad 2012-12-11 09:15:06 i

Ja, om en stund så styr vi våran kos in till stan, ska hälsa på Linnéa å Meléa å det ska bli mysigt ! Har inte träffat Linnéa sen Ebbe va nästan nyfödd å Meléa har jag bara sett en gång när hon va pytte, å nu är hon snart ett år ! Tiden springer verkligen iväg !!

Har en huligan här som ska ställa sig mot allting, men som inte har förstått hur man sätter sig ner igen ! Är ett evigt vaktande så han inte slår sig i huvudet :) det är nu det riktiga jobbet börjar ;)

Igår hade vi Emelie här å det tyckte Ebbe va mysigt :) vi bjöd henne på god mat å julgodis :) hoppas hon blev nöjd ! Måste va skönt att komma till ett dukat bord när man har jobbat :)

Nä, nu är det dags att ta på sig ansiktet :) tjing !!

En låååång söndag

Publicerad 2012-12-09 17:35:41 i Allmänt,

Imorse satte vi igång direkt och gjorde klart vårat bakande som vi höll på med igår. Blev rocky roads och snickerskaka, riktiga sockerbomber och livsfarligt att ha i kylen när man är hemma ! :) Men så himla gott är det och på jul får man vara onyttig ;)
 
Kollar sista perioden på innebandy-vm, hade ju missat det totalt idag ! Kanske får lite inspiration till nästa match :)
 
Denna veckan som kommer ska jag kompis-boosta nåt kopiöst :) Har dejter varje dag med olika vänner i olika stadsdelar :) å barn också såklart ! För på fredag så går ju Andreas på pappaledighet i tre veckor och då blir det nog väldigt mycket familjetid :) Mysigt !
 
Å snart har vi fått ihop julhelgen så alla blir nöjda och glada, svårt det där eller hur ?! Många familjer som ska passas ihop :) Men vi har bestämt oss för att tänka på oss själva nu när det blir första julen med Ebbe, vill ju inte stressa så allt blir tråkigt ! Kommer bli en lugn och mysig jul tror jag :)
 
Ebbe har bitit å kliat å grejjat i munnen sen han fick sina första tänder, och jag har ju tänkt att det är dom som kliar. Så förut tittade jag lite i munnen på honom, det är ju inte direkt lätt när han sticker ut tungan eller stänger munnen, men till slut kände jag en liten tand på väg :) Så tredje tanden och vi har knappt märkt någonting ! Såå glad för det efter alla historier man hört om sömnlösa nätter och gnäll ;) kanske blir värre med överkäken sen !
 
Hoppas eran andra advent har varit mysig :)

Familjedag

Publicerad 2012-12-08 22:11:20 i Allmänt,

Ja, idag har vi haft en riktig familjedag ! Började med en tur till Överby där vi fick shoppat lite, bland annat en vintermössa till Ebbe å en nyårsoutfit, även den till honom :) Köpte en pulka med så nu har jag inga ursäkter att sitta inne när det är snö ;) Mötte upp mamma å pappa å tog en lunch på Briggen, gott !
 
Sen åkte vi hem och bakade sockerkaka å kanelbullar, så nu är ni välkomna att hälsa på :) Skulle även göra lite julgodis, men orkade inte det så det får bli imorgon :)
 
Emelie å Anton kom å mös och kolla på "Så mycket bättre" med oss och det tyckte Ebbe va toppen ! :) Han tycker väldigt mycket om dom båda två :)
 
Ja, så det har varit full rulle å nu är jag lite trött. Ska kolla på "Aldrig mera fet" nu och sen gå och lägga mig, är ju en dag imorgon med !
 

Stora steg

Publicerad 2012-12-07 20:08:15 i Allmänt,

Igår kväll ställde Ebbe sig på knä mot soffbordet, så tänkte vi att nu dröjer det inte länge tills han står vid bordet ... Och det gjorde det inte heller ! I morse kom han på hur man ställer sig upp. Så nu gäller det att vara med så att han inte slår sig ! Det tar väl ett tag innan han förstår hur man sätter sig ner igen.
 
Roligt när det händer såna stora steg för honom :) Han blir så glad när han får uppmärksamheten och inser att han gjort nåt roligt, haha.
 
Idag har vi inte gjort mycket nyttigt alls. Haft en riktig slappardag som vanligt på fredagar ! Å i helgen ska vi nog åka och kolla på ny bilstol till Ebbe. Babyskyddet börjar bli lite litet. Bär fortfarande runt på honom i det, trots hans 10.5 kilo !!! Sen behöver lilleman lite nya vinterkläder för fyyyyy va kallt det är ute !
 
Nästa vecka är full med roliga grejer, ska fika å mysa med massa goa vänner å barn :) å sen på fredag nästa vecka går Andreas på pappaledighet i tre veckor !! Ska bli sååååå skönt :)
 
Nä nu är det dags för X-factor finalen, HEJA AWA !!!

BVC-besök

Publicerad 2012-12-06 19:42:16 i Allmänt,

Idag har Ebbe varit på 8-månaderskontroll och det gick ju kanon :) Har varit lite frågetecken angående hans sömn och maten, men efter att ha fått träffat Helen känns allt nu så mycket bättre ! :) Mer att smaka på och lite mer kvällsmat så ska vi nog få honom att somna innan tio och sova hela natten :)
 
Innan BVC va vi på öppna förskolan, det är mysigt tycker jag ! Å speciellt en dag som denna då det inte är så många barn :) Ebbe gillar att kolla på dom andra barnen och har nu börjat förstå att man kanske skulle kunna leka med dom !
 
Efter åkte vi hem å mös lite med Theodor å Sophia :) Skönt när man kan bjuda in sig själv sådär litegrann !
 
Nu håller Andreas på å fixar med Ebbes säng, den ska sänkas ! Vill gärna inte hitta honom på golvet när han har vaknat !!! Lurigt det där, man vet ju inte vilken dag dom tänker lära sig att klättra ur !
 
Ingen träning ikväll så blir en skön kväll i soffan, mår sådär idag :/
Hoppas du mår bättre än jag ! :)
 
 

Bebiskläder

Publicerad 2012-12-04 18:31:53 i

Fyy va svårt det är att köpa kläder till bebisar ! Speciellt pojkar ;) det finns inte alls mycket att välja på. Å sen har Ebbe alltid varit lite stor för sin ålder så storlekarna stämmer nästan aldrig. Var på Zara och skulle köpa mjuka byxor till honom och när jag kom hem hade jag köpt från tjejavdelningen, smart ! Ett par leggings fick han, dom gick inte ens över vaderna :) å sen fick han ett par mysisar å det måste va en tjejmodell för han har använt dom två gånger å dom sitter väldigt tight på benen :)

Tycker att många plagg ser snygga ut på galgen i affären å sen när man kommer hem och ska använda dom så är dom väldigt opraktiska, det är ju faktiskt bebisar/barn som ska ha det på sig, det får ju vara skönt när dom ska krypa å sitta ! Nån som har tips på bra pojkkläder ?

Såhär ser han ut ikväll i sina tighta mjukisar iallafall :)

Snö snö snö !

Publicerad 2012-12-03 10:02:17 i Allmänt,

Vi vann igår !! Så jäääääkla gött ! Spelade riktigt bra allihop och hade Sofia som en klippa i målet :) Hon fick hålla nollan och vi vann med 4-0, stolt :)
 
Idag vaknade vi och tittade ut genom fönstret, massa snö ! Ebbe blev lite fascinerad av allt det vita :) Lite sol på detta med så blir det perfekt :) Får åka lite tidigare till badet idag. För det första för jag inte vet hur väglaget är, måste köra riktigt försiktigt med min guldklimp i bilen :) Å för det andra håller dom ju på med 45:an så jag vet inte riktigt hur vi ska köra idag, haha. Kanske inte kommer fram alls :)
 
Idag har vi också sjungit för Ebbes farmor som är i himlen, hon skulle fyllt år idag ! <3
 
Ha en go dag ute i snön :)

Första advent

Publicerad 2012-12-02 15:54:23 i Allmänt,

I morse vaknade vi hemma hos våra underbara vänner Christian å Martina efter en mycket trevlig kväll och skön natts sömn :) Blev bjudna på ordentlig frukost med nästan allt man kan tänka sig, kändes som att vakna på hotell :) Vi ska fira nyår tillsammans å jag längtar verkligen ! Vi har så jäkla kul tillsammans allihop :)
 
Idag fyller pappa år så vi har varit där och ätit lunch :) Grattis igen pappa !
 
Dags för match ikväll, känner mig supertaggad å bara väntar på att klockan ska gå ! Jobbigt när matchen är så sent för man väntar hela långa dan :) Hoppas naturligtvis på vinst å jag har en go känsla i kroppen :) Är väldigt glad att vi håller på med inomhussport så man slipper anpassa sig efter vädret ! :)
 
Hoppas ni haft en go först advent alla där ute ! :)

Så blev det december

Publicerad 2012-12-01 12:57:08 i Allmänt,

Ja, så blev det plötsligt december och snön har kommit lägligt till första vintermånaden. Inte till min förtjusning direkt, men det är fint att titta på från insidan :) Jag är absolut ingen utemänniska, tycker bättre om att sitta inne i värmen :)
 
Ända sen Ebbe föddes har alla tjatat å tjatat om hur viktigt det är med frisk luft och att "han kommer sova jättebra ute i vagnen" ... Å måste ju erkänna att det dåliga samvetet smyger sig på en när man tänker efter och funderar på om han mår dåligt av att vi nästan aldrig är ute ?! Problemet är att jag inte vet vad vi ska göra, några gånger har vi klätt på oss och gått ut, men sen gått in igen efter tio minuter för jag vet inte vad vi ska hitta på nu när han är så liten.
 
Jaja, nu har vi iallafall varit ute i det ändå härliga vädret och Ebbe har fått andas frisk luft :) Han verkar må bra :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela