hjarterdaam.blogg.se

Sara, 24 år och mamma till världens bästa grabbar, Ebbe å Max :)

RS-viruset

Publicerad 2014-03-31 23:27:23 i Allmänt,

Känner att jag behöver skriva av mig lite om vad som hänt i helgen med min lilla kille. Det började med att Ebbe blev dunderförkyld förra helgen å fick feber. Vi tänkte ju såklart att Max skulle bli smittad men när dagarna gick utan symptom så känden vi ändå att han kanske slapp undan...

... Men icke sa Nicke ! I torsdags kände jag att han började bli lite varm å jag hörde hur det hade börjat rossla i hals å näsa. Då han varit lite tät ända sen han föddes så gjorde jag inte det till nån stor  grej, men dagen å kvällen å natten gick och han blev liksom inte bättre utan sakta men säkert bara sämre. Så på fredagen vid 16 ringde jag 1177 å frågade vad man gör med en 10 veckor gammal bebis med 38 i feber å han i luren säger till mig "åk till närmaste akutmottagning med en gång, bebisar under tre månader som får feber måste kontrolleras" !! Jaha, tänkte jag å fick lite panik, gick ut till Andreas å sa att vi skulle åka in och vi va på Näls akutmottagning vid 18. 

Där fick vi vänta i 3 timmar på att få svar och det enda vi fick råd om va att ge koksalt och hålla koll på febern. Jag tror inte ens dom testade för RS ! Jaja, vi åkte hem med en stundtals väldigt ledsen bebis. 

På lördagen åkte jag iväg på fotboll och jag tyckte att han va lite slö och seg. Han ville liksom aldrig va vaken utan åt bara lite mat å sen somna han om. Å det har aldrig hänt innan ! Men han åt ju ändå å febern va oförändrad så jag kände att det skulle la va så då. 

Men igår (söndag) bröt jag ihop. Med en ledsen bebis som man inte kan hjälpa känner man sig hopplös. Så vi ringde 1177 igen och blev skickade till akutmottagningen ! Det tog 6 timmar att då reda på att han har rs-viruset och behövde läggas in minst över natten. Fy fan vilken jobbig känsla ! Det blev bara för mycket. Så här är vi nu, å bara väntar på att Max ska börja andas ordentligt så vi kan åka hem ! Det är en evig väntan. Men som tur va fick jag träffa min Ebbe idag, sjukt va man kan sakna någon ! 

Blev mycket text å säkert osammanhängande men kanske kan lugna någon ;) dags att försöka sova en stund så man orkar med natten ! Pusshej !


Äta, kräkas, bajsa, sova

Publicerad 2014-03-24 14:00:19 i Allmänt,

Ungefär så det ser ut här hemma ! Haha ! Precis när jag tänkt ställa mig å göra lunch så bajsar Max ner hela sig själv, å när jag krånglat av bodyn och smetat ut det ännu mer så kräks han ner hela sin nakna kropp. Det va ju bara att gå å tappa upp ett bad ! Han tycker att det är underbart att bada så han blev överlycklig :) Ebbe däremot fick för sig att dra ut hela toarullen å pilla på toaborsten !! Jobbigt att inte få uppmärksamheten ;) Max somnade som en stock efter badet å nu ligger jag å Ebbe i soffan å han somnar vilken sekund som helst :)

Småbarnslivet är underbart ! :) 

Linas matkasse

Publicerad 2014-03-24 09:44:33 i Allmänt,

Igår fick vi våran första leverans av Linas Matkasse :) då dom inte levererar hit än så fick jag hämta den hemma hos Robert å Sophia :) tack för det ! <3 ska bli såå spännande och äntligen roligt att laga mat den här veckan ! Hoppas det lever upp till mina förväntningar :) recensioner kommer !

Annars har vi ju haft sjukstuga i helgen så har inte blivit mycket gjort mer än att mysa ! Tog med mig Max, Moa å Ronny till överby igår för att få lite luft och handla lite :) köpte en ny amningsbh och pärmar, så nu kan vi sortera alla papper ordentligt :) var på jakt efter fotoalbum men hittade inga fina ! Beställde ju nästan 300 bilder häromdagen som behöver sättas in :) å det börjar bli fullt i det album jag har !

Nu vakna Ebbe så dags å hämta honom :) ha en härlig måndag ! Kram

Sjukstuga

Publicerad 2014-03-21 11:35:01 i Allmänt,

Ebbe har varit hes i några dagar och imorse när Andreas hämtade honom så va han jättesnorig å febrig. Typiskt när vi skulle åka å bada idag ! :( hoppas det går över fort. Vi har bara gosat å kollat på bananer i pyjamas hela morgonen. Sådär roligt !

Det var iofs väldigt längesen Ebbe va dålig så man får väl ändå va glad att man slipper ha sjukstuga jämt som många andra har. Hoppas Max klarar sig :) han har ju varit tät i näsan sen han föddes men det kan ju bli värre ! 

Hoppas ni har en härlig fredag :) pusshej !


Så lätt att hitta rätt ...

Publicerad 2014-03-19 23:43:47 i Allmänt,

Eller inte !! Idag åkte jag å min syster å Max till torp för att jag verkligen behövde köpa mig en bikiniöverdel, å lite annat. Men det va ju bara att inse att denna kropp inte är som den va. Prövade största storleken i alla affärer med normala priser men det va ju förgäves, har brösten verkligen blivit så stora ?! :O va absolut ingenting som ens satt lite bra ! Så fruktansvärt frustrerande. Är alla kvinnor med stor byst tvungna att gå till affären där dom säljer en bikiniöverdel för 399:- ? Isåfall är det oroväckande. 

Det blev ingen bikini, så ska jag med grabbarna å bada får det bli mammas sport-bh som åker på. Suck !

Å det va inte mycket annat som passade heller. Visst det har bara gått två månader sen förlossningen, men inga kläder sitter bra. Å det är just nu man behöver känna sig lite snygg ! Fick köpt mig ett paket strumpor å ett par leggings iaf, toppen ;) å en "skötväska" för 99:- på stadium, får se om den kommer passa oss :)

Insåg också att unge herr Granqvist inte alls är lik sin bror när det gäller att åka vagn. Ebbe låg så snällt i vagnen när vi var iväg å vi behövde inte byta till sittdel förrän han va 6 månader. Max däremot, han vill helst bli buren å lär väl använda sittdelen så fort han kan sitta någorlunda ! Glömde naturligtvis att ta med bärselen också så ryggen känns väl sådär. Jaja, nog med gnäll. Nu är det dags att krama kudden :) puss på er !


Tiden går !

Publicerad 2014-03-15 16:06:00 i Allmänt,

Nu va det bra längesen jag skrev nåt. Tiden springer iväg å dagarna går. Imorgon blir lillebror två månader redan ! Å om en månad fyller min stora skatt två år !!! Helt galet. 

Lillebror har ju fått ett namn nu, Max :) efter mycket funderande (från min sida då Andreas tyckt Max hela tiden) så kände jag att det va dags att bara ta ett beslut. Å det känns väldigt bra :) lillebror Max :)

Idag tog vi en tur ner till bäckebol, skönt att få komma ut lite å rasta grabbarna :) har varit hemma hela denna veckan så det va allt gott att komma iväg ! 

Killarna sover å jag halvslumrar i soffan, det är så det brukar va vid den här tiden på dygnet, så skönt när dom kan sova samtidigt ! :)

Nu kom Andreas så jag får va lite social, tjing !


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela