hjarterdaam.blogg.se

Sara, 24 år och mamma till världens bästa grabbar, Ebbe å Max :)

En ledig dag

Publicerad 2012-11-30 13:05:04 i

Idag är Andreas ledig å det är så himla skönt att få en extra dag tillsammans :)

Just nu är vi på väg till Stenungsund för att hämta hans lastbil å vägen dit är ju allt annat än rolig nu när det snöat ! Vet inte om jag vågar köra hem samma väg :/

Igår va det träning å vi blev till slut två målvakter å två lag med varsin avbytare !! Det har inte hänt en enda gång denna säsongen, så det va jätteroligt att kunna spela på riktigt :)

Ikväll blir det tacosmys å xfactor hos mamma och pappa, det blir mysigt ! Speciellt för Ebbe som får all uppmärksamhet :)

Puss på er !

Svansen

Publicerad 2012-11-28 20:10:04 i Allmänt,

Andreas grejjar och försöker göra ordning en liten spelhörna till sig själv (annars slåss vi om teven) ! Fram och tillbaka går han med alla grejer med Ebbe som en svans i sin gåstol, haha. Han är så rolig, nyfiken i en strut ! Han älskar att vara med där det händer. Trots att han har 145 kvadratmeter att springa runt på kan han stå still framför teven när vi sitter i soffan. Skönt att han är social ;)
 
Idag har vi haft Sofie här på besök, det tyckte både jag och Ebbe va mysigt :) Har inte träffats på över ett år, så det var mycket att prata ikapp om :) Annars har vi bara slappat i soffan i vanlig ordning :)
 

Villervalla

Publicerad 2012-11-27 21:08:40 i

Ebbes mormor älskar villervallas kläder, jag med förstås, men hon lite mer :) så därför har Ebbe idag fått två nya bodies :) det är skönt att hon älskar å shoppa min mamma annars hade nog Ebbe varit naken ! Jag är så satans kräsen när det gäller kläder till honom så jag köper aldrig nånting, sen gör det inte saken bättre att sortimentet till killar är helt värdelöst ! Till tjejer finns hur mycket fint som helst ;)

Annars idag har vi inte gjort nånting vettigt alls, bara myst å lekt :)

Rensa å släng

Publicerad 2012-11-27 11:26:45 i Allmänt,

Jag älskar att rensa bland mina/våra saker ! Men jag hatar när man har grejjer som man inte vill ha längre och man vet inte hur man ska bli av med dom ;) Har försökt med säljsidor på facebook, men ingen nappar. Så nu är väl nästa steg att åka och slänga det, å det känns ju jättetråkigt för det är bra och hela saker !

Har även ett soffbord som står i vägen som jag vill bli av med, sugen ? :)

Vårat hus saknar ett förråd så därför står det saker och ting överallt och jag vill ha det rent och städat :) Dessutom är Ebbe i den åldern då han ska pilla och peta på allt så det gäller att hålla koll. När han springer i gåstolen kan han nästan nå allt :)
 
Såhär fint ser det ut i vårat allrum just för tillfället, ingen som behöver en balklänning ? ;)

Dags att sova

Publicerad 2012-11-26 22:49:44 i

Ligger här mellan mina snarkande grabbar och ska försöka somna även jag ! Men det är rätt svårt när man inte kan sätta på tvn ! Har somnat till film nästan varje natt sen jag köpte min första tv när jag kanske va tio, så det här är inte det lättaste jag vet :) men kan inte sätta på tvn nu för Ebbe har äntligen somnat å man vill inte riskera att han vaknar igen :)

Idag har varit en bra dag med sim å lek :) har även anmält oss till fortsättningskurs på simmet, men det fanns jättefå platser så jag får hålla tummarna att vi fick en plats :) Ebbe älskar ju det och jag tycker det är roligt att ha något att göra varje måndag :)

Dags att stänga ögonen nu å krama kudden, godnatt !

Äntligen måndag

Publicerad 2012-11-26 11:07:56 i Allmänt,

Trots att jag och Ebbe inte somnade förrän efter tolv igår kväll väckte han mig halv nio, förstår inte den killen alltså :) Men det är väl en hyffsad tid att gå upp ! Kändes dock som att det fortfarande var tiiiidig morgon då vädret är katastrof idag ! Har tänt varenda lampa i huset för att kunna se nåt, så dystert. Å regnet bara vräker ner !
 
Har rensat "skafferiskåpet" och ställt iordning, hatar oreda i skåp och lådor. Är en sån extrem sorterare så allt måste ligga på rätt ställe :) Får se om Andreas tycker att min placering av olika saker blev bra, dvs om han hittar det han behöver i skåpet :)
 
Dags för simning idag, ska bli väldigt skönt att få krypa ner i den varma bassängen, har ju inget badkar hemma än !! Planen är väl att vi ska göra iordning vårat stora badrum nu till jul, och då kan vi bada massor här hemma :)
 

Sovrutiner

Publicerad 2012-11-25 22:35:19 i Allmänt,

Jag blir tokig på det här med sovrutiner ! Sen Ebbe föddes har han sovit jättebra på nätterna, bara vaknat för mat och de senaste två månaderna inte ens för det. Men däremot vill han gärna vara vaken sent på kvällen. Och det känns som att det inte spelar någon roll vad man gör på dagarna eller hur man försöker få honom att sova på dagarna så somnar han nästan aldrig före 22 !
 
Nu är klockan 22.30 och han är jätteglad och ska leka och prata å allt annat förutom att sova ;) Det går ju an för mig som ändå är ledig på dagarna, men stackars Andreas som ska upp innan 5 får ju knappast några 8 timmars sömn !
 
Man tror att man vet hur man ska göra, men så fort man vant sig vid en sak ska vi enligt Ebbe göra på ett annat sätt, tokunge !
 
Jag är riktigt imponerad av alla er föräldrar där ute som kan ha någorlunda fungerande rutiner till era barn :)
 

Myssöndag

Publicerad 2012-11-25 18:05:10 i

Idag är och har varit en sån där dag som Ebbe fortfarande har pyjamas på sig och varken jag eller Andreas har gjort nåt vettigt alls :) verkar också bli en sån dag då man åker å köper pizza för ingen orkar laga mat ! Så gött när det inte finns några måsten :) hoppas du också haft en go söndag :)

Kalasdag

Publicerad 2012-11-24 23:20:02 i Allmänt,

Har haft fullt upp hela dagen så har inte haft tid att blogga, förlåt Emelie ! ;)
 
Imorse var vi på ett litet Mary-Kay möte hemma hos mamma. Köpte lite nytt smink så ska bli kul när det kommer så man kan testa :) Älskar nya grejjer ! Och Ebbe tyckte det va himla mysigt att få lite lektid med sin morfar, han blir så galet glad när han kommer dit, precis som att alla hans bekymmer stannar utanför dörren när han är där :)
 
Efter det var det dags att åka till Allum för att köpa presenter till mina kusiner som fyllt 5 å 7. MYCKET folk var det på Allum och det tog ett tag innan jag förstod varför, lönehelg !!! Man har ju ingen koll på sånt där längre när man inte jobbar ;) När vi var på väg till sista affären hörde vi världens smäll, vi trodde direkt att det va någon som hade blivit skjuten ! Å vi höll ju på å göra ner oss, men ingen skrek så var nog bara nån större ballong eller nåt som small. Ebbe blev jätteledsen stackarn, blir ju ännu mer en överraskning för såna små ! Iallafall fick vi tag på lite leksaker och sen åkte vi direkt till kalaset.
 
Mycket ljud å stök och bus var det där så nu är jag heelt slut !! Alltid trevligt med kalas och god mat, men sängen ska allt bli bra skön nu :)
 
 

Han kryper !!!!

Publicerad 2012-11-23 18:59:15 i

Åh vi är så stolta här hemma idag !! Från att ha varit en tråkig ingentingdag till en stor dag i vårt föräldraliv :) Ebbe kröp för första gången en riktig bit idag !! Så stor kille han har blivit :) vi bölade både jag å Andreas så stolta vi va :) å så söt han va när han ställde in siktet å bara kröp ! Duktig kille !!! <3

Ingentingdag

Publicerad 2012-11-23 12:49:12 i

Fredagen är nästan alltid den enda dag i veckan vi inte har någonting planerat. Det är i förväg väldigt skönt, men när man väl vaknat och gått upp på fredagsmorgonen inser man att man skulle haft nåt å göra ! Dagen blir suuuperlång och det enda vi gör är att vänta på att Andreas ska komma hem :)

Just nu kollar jag på "Project runway" som jag redan sett (för TV3 visar samma repriser om å om igen) å Ebbe ligger å dreglar å leker på golvet

Han är inne i en riktig mammaperiod just nu, å han vill gärna vara i famnen ! Gnäller så fort han ser mig, jätteroligt :)

Ikväll blir det kanske till att åka å kolla herrarnas innebandymatch, får se vad jag orkar sen :)

Torsdag å Babyöppet

Publicerad 2012-11-22 19:02:36 i Allmänt,

Imorse fick jag väcka Ebbe 9.30 för vi skulle ju åka till Babyöppet och gå på informationsträff om bilbarnsstolar. Det var intressant, men man kan ju inte direkt fokusera till 100% när man ska leka och underhålla Ebbe under tiden :) Men det va skönt att få lite info så man vet om man gör rätt, och att det faktiskt inte gör nåt att jag har Ebbe fram i bilen när jag kör själv !! :) Tycker det är så jobbigt när han sitter bak och "gnäller" och man måste stanna bilen var 100e meter för att kolla vad han vill ;)
 
Sen när vi kom hem sov han i nästan tre timmar så det har varit en bra dag :)
 
Snart dags för innebandyträning ! Verkar som att det blir en tunn skara idag tyvärr, men kul att komma iväg och spela lite ändå :) Om du är sugen kör vi på torsdagar 20.00 i tennishallen ! Du är mer än välkommen :)

Besiktning !

Publicerad 2012-11-21 17:40:11 i

Idag har jag och Ebbe varit och besiktigat bilen, å den gick igenom utan anmärkningar :) så skönt med en bil som inte krånglar !

Efter det åkte vi till mitt gamla jobb där vi lunchade med chiefen, så himla gott ! När jag jobbade åt jag nästan alltid på cafét "Tant Rut", har nog ätit varenda rätt dom har där inne, men favoriten är pasta pesto så det fick det bli :) Ebbe satt snällt å tittade på å lekte med sina grejjer, duktig kille. Alltid så mysigt att vara lite i Kungälv, saknar ju tjejerna ibland å skönt å hänga med lite i svängarna :)

När vi skulle åka hem tog vi svängen förbi "Bräckboden" å köpte lite goda kakor, mums ! Snart dags å sluta äta massa gott, men det är svårt !

Ibland blir man ju för j*vla trött på folk ! Stod en dam framför mig inne på Bräckboden å prutade, men hallåååå?! Kakorna är redan billigare där inne!!! Hon tyckte att hon hade handlat så mycket så hon kunde få lite rabatt, haha... Det finns folk till allt ;)

Barnmat

Publicerad 2012-11-20 20:06:32 i

Nu har jag för första gången gjort pasta å köttfärssås till Ebbe :) han fick smaka en sked innan jag frös in det och det verkade gå hem! Jag sa innan jag fick barn att jag då ALDRIG skulle ställa mig å göra barnmat när det finns färdiga burkar att köpa i affären ;) jag har ändrat mig! Så nu har Ebbe mat för en vecka och får hoppas att han tål tomater :)

Förresten glömde jag ju skriva förut vilka otroligt goa barn vi var med idag :) hur snälla som helst som bara lekte å pratade ! Roligt med såna barn :)

Mammadag

Publicerad 2012-11-20 18:35:42 i Allmänt,

Har haft en härlig dag med mammorna och barnen :) Anna bjöd på supergod mat och fika, så duktig som klarade av det med en 8-veckorsbebis, hade jag nog aldrig gjort ;) Bakar ju inte ens när jag är ensam, haha. Ebbe verkade ha roligt med sina nya kompisar, somnade dock i mitt knä när vi satt i soffan och sen sov han i nästan två timmar :) Men hade jättetrevligt så jag hoppas verkligen vi träffas snart igen !
 
Själv däckade jag i soffan efter maten och fick en liten powernap, det va behövligt tror jag :) Nu orkar man med några timmars lek igen.
 
Bjuder på en skön bild från igår morse, den där ungen alltså! <3
 

Tidig morgon

Publicerad 2012-11-20 09:29:16 i Allmänt,

Godmorgon allesammans :)
 
Denna morgon behagade min son vakna klockan sju, alldeles för tidigt ! Han brukar nästan alltid vakna mellan 9 å 10, så det här var en ny känsla. Som tur var så fick jag honom att somna om efter lite mat å lek så vi fick sova en timme till, skönt !
 
Idag ska vi iväg å träffa ett gäng tjejer och deras bebisar/barn, ska bli himla mysigt faktiskt ! Ett helt nytt sällskap där det är några som vi aldrig träffat, spännande !
 
Så roligt när det är många runtomkring som har barn så man slipper sitta ensam här ute i skogen, och det bästa är att fler bebisar i närheten kommer att anlända nästa år :)
 
Det gick väldigt bra på simmet igår, Ebbe simmade både ovanför och under vattnet och man märker verkligen att han tycker det är roligt ! Får se om vi går på en fortsättningskurs framöver, lutar åt det :)
 
Hoppas ni har en bra dag där ute trots regn å rusk ;)
 
 

Då va det dags !

Publicerad 2012-11-19 12:18:55 i Allmänt,

Så, då var det dags att börja blogga. Känns som en bra sak att sysselsätta sig med när man är mammaledig, det händer ju något nytt och roligt varje dag !
 
Ebbe blev ju 7 månader i fredags, tiden går så fort ! Nu kan han sitta själv, krypa litegrann och två tänder har börjat växa. Samtidigt som alla dessa framsteg är roliga så inser man ju snabbt att nu kan han ju bitas å kommer troligtvis inte ligga kvar där jag lägger honom så mycket längre till. Det blir till att ta bort allt som finns i bebishöjd :)
 
Idag ska vi på babysim., veckans höjdpunkt ! Ebbe älskar att simma och titta på alla andra barn som är så spännande. Och roligt för mig att träffa andra mammor så man kan ventilera lite :)
 
Nä, nu har han vaknat där inne så dags för lite lunch !
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela